PASQYRIMI

Thjesht, shpejt, bukur, saktë…

Golloborda, vendi që ndërtoi Shqipërinë por jo veten e saj


Nuk ka qytet, vepër madhore industriale, hidrocentral, fabrikë, uzinë, oxhak a furrnaltë e ndërtuar në periudhën socializmit në Shqipëri, ku të mos jetë dora dhe mendja gollobordasve famëmëdhenj në fushën … Vazhdoni leximin

Gusht 21, 2017 · Lini një koment

Pogradeci, qyteti që fsheh vlerat për të treguar antivlerat


​ Nga Olsjan TOPALLI Në këto ditë të nxehta gushti me temperatura mbi 40 gradë zgjodha qytetin e Pogradecit për të kaluar disa ditë pushimi… Udhëtimi nis i hareshëm që … Vazhdoni leximin

Gusht 10, 2017 · Lini një koment

FOTOREPORTAZH/ Gjinari, një mrekulli që nuk duhet humbur


Nga Olsjan Topalli Rrëzë malit të Bukanikut, në një lartesi prej 1000 metrash ndodhet fshati turistik i Gjinarit. Një “thesar” i çmuar fshehur pas malesh e kodrinash të shumta. Për … Vazhdoni leximin

Shkurt 5, 2017 · Lini një koment

Magjia e një fshati…


Nga Marin Mema* Edhe pse reklamimi nuk e ka prekur aq sa fshatra të tjerë, Rehova e Kolonjës mbetet një destinacion i mrekullueshëm për turizmin malor. E vendosur rrëzë malit të … Vazhdoni leximin

Janar 10, 2017 · Lini një koment

Qajtore


Nga Edison Ypi Në Prishtinë e shkruajnë “Qajtore”, por është “Çajtore”. Në Tiranë e shkruajnë Bar, Kafene, Pub, por është “Qajtore”. Pronari i Qajtores së Tiranës 20 vitet e para … Vazhdoni leximin

Janar 9, 2017 · Lini një koment

Dardha, udhëtimi më i bukur në kohë


Sapo hyjmë në fshat, bashkë me ne ndalon edhe një autobus plot me udhëtarë. Banorët, na përshëndesin miqësisht, duke ngritur dorën ose duke buzëqeshur. Edhe ne buzëqeshim vetvetiu, sepse mikpritja … Vazhdoni leximin

Dhjetor 14, 2016 · Lini një koment

Fshati që jeton mes malesh(Video)


Nga Anxheljana Molla Një reportazh që na tregon jetën e vështirë të banorëve të fshatit Verçun të rrethit të Pogradecit. Mjerim, vuajtje, primitivizëm vjen në sytë e publikut e pasqyruar … Vazhdoni leximin

Dhjetor 9, 2016 · Lini një koment

Përrenjasi, qyteti që ka humbur fillin


Nga Olsjan Topalli Disa rrënoja shumëvjeçare dhe dy heronj lufte na urdhëruan mire se ardhjen në qytetin e vogël të Përrenjasit. Kjo është pamja mbytëse që mirëpret çdo mysafir kjo … Vazhdoni leximin

Dhjetor 1, 2016 · Lini një koment

“Vdekja” e gazetës dhe interneti


Sa keq janë gjërat për shtypin? Shumë keq. Tirazhi i gazetave dhe të ardhurave nga reklamat po bie me shpejtësi marramendëse. “The Sun” në Britani kishte një tirazh prej më … Vazhdoni leximin

Nëntor 6, 2016 · Lini një koment

Korça qiellore


Nga Edison Ypi Kur Iljaz Mirahori ishte fëmijë, një ditë behari flinte në një lëndinë. Mbi kokë i bëjke hije një shqiponjë duke i ndejtur sipër si satelit gjeostacionar. Që … Vazhdoni leximin

Nëntor 5, 2016 · Lini një koment