PASQYRIMI

Thjesht, shpejt, bukur, saktë…

Kur shuhet një Teta Ollgë, një Jovan Breg a një Tanë, vdes pak nga filmi shqiptar


Nga Alma Nikolli* Fëmijëria ime, e jetuar pak pas rënies së komunizmit rrezikonte të ishte e dominuar nga filma e emisione të huaja, si për të reflektuar mungesën e botës … Vazhdoni leximin

Shtator 11, 2017 · Lini një koment

Një libër i ri në bibliotekën time


Koment nga Sara BIBA* Ishte një rastësi. Ndoshta ishte më shumë. Ndoshta ishte një fat që romani “ Ku është Dashuria” erdhi në bibliotekën time. E nisa leximin pak si … Vazhdoni leximin

Shtator 7, 2017 · Lini një koment

Italia zbulon një qytet të lashtë nënujor


Një vendbanim i madh romak, 1700 vite i lashtë, është zbuluar në brigjet e Tunizisë pas disa vitesh eksplorime arkeologjike në kërkim të qytetit të lashtë të Neapolisit. Neapolis besohet … Vazhdoni leximin

Shtator 2, 2017 · Lini një koment

Në mbrojtje të Fushë Studës


Ditën e sotme disa të rinj vullnetarë nga qyteti i Librazhdit të udhëhequr nga AdZM Elbasan dhe Shoqata mjedisore Agri-en NGO, bën të mundur pastrimin e zonës së Fushë Studës … Vazhdoni leximin

Gusht 25, 2017 · Lini një koment

Ditari i Lasgushit: Në Poradec, jam i shkretë si një eremit, nuk vete në pijetore


Poradec, 3 Nëntor 1977 E bija e poetit publikon një copëz ditari, pse ndjehej ai i vetmuar “Në Poradec ku unë jam i shkretë pa njerí, i vetëm, i shkretë … Vazhdoni leximin

Gusht 23, 2017 · Lini një koment

NJË INTERVISTË ME AUTORIN CARLOS RUIZ ZAFÓN – NGA FLOGERTA KRYPI


Ka qenë datëlindja ime e njëzet kur në grumbullin e madh të dhuratave, vura re një libër me titullin “Hija e erës” të autorit Carlos Ruiz Zafon. E tërhequr nga … Vazhdoni leximin

Gusht 18, 2017 · Lini një koment

Tre tipat e lexuesve sipas Hermann Hesse


Lexuesi që e përjeton librin thjesht si përmbajtje Ky lloj lexuesi e konsumon librin ashtu siç konsumon ushqimin: ai ha dhe pi deri në ngopje. E njëjta gjë me librin. … Vazhdoni leximin

Gusht 18, 2017 · Lini një koment

12 fjalë që shkruhen gabim


Gjuhëtarët dhe akademikët tanë tërheqin vëmendjen vazhdimisht për kujdes në mirëshkrimin dhe mirëshqiptimin e shqipes, e cila, për fat të keq, vijon të mbetet në tranzicion. Më poshtë, janë renditur … Vazhdoni leximin

Gusht 18, 2017 · Lini një koment

Historiku i kalasë së Elbasanit


Të dhënat dhe analizat në lidhje me të gjitha fortifikimet në Gadishullin e Ballkanit, dhe më gjerë, përcaktojnë që kështjella e Skampis-it është ndërtuar në kohën e perandorit romak Dioklician … Vazhdoni leximin

Mars 12, 2017 · Lini një koment

DURRËS/ Ja çfarë u gjet në gërmimet e bëra, arkeologu jep detajet


Arkeologu Eduart Shehi që po monitoron gërmimet në sheshin Veliera në Durrës mohon të ketë dalë një dritë një helmetë ilire gjatë sondazheve që po kryhen në zonë. Edhe pse … Vazhdoni leximin

Shkurt 12, 2017 · Lini një koment