PASQYRIMI

Thjesht, shpejt, bukur, saktë…

Veprimet djallëzore që e dëmtojnë të ardhmen e Trieshit


Gjekë Gjonlekaj / New York

Revista e perjavshme “Koha Javore” e Shqiptarëve ne Mal te Zi kishte botuar shkrimin me titull: “.” Nentevjecarja “Gjergj Kastriot Skenderbeu” ne Triesh festoi diten e shkolles Autorja ” e këtij Shkrimi Katrine Gjuravçaj thotë: ” Solemnisht DHE me program madhështor ashtu si i përkon shënimit Të jubileve nxënësit e kolektivit punonjës shënuan rrugëtimin e Gjatë e Të lavdishëm Të ARSIMIT Të Trieshit”, DHE se: “Shkolla-Anetare e ORACLE Academy, Institucionit Amerikan Më prestigjioz Të Shkencave kompjuterike “. Zef Gjuravçaj kishte folur PËR Skendërbeun por PËR Nje arsye Ose Tjeter asnjë Herë NUK e kishte përmendur Dr. Athanas Gegaj. Edhe katundarët kohërave prapambetur Të Malesise, SHQIPERISE DHE Lajmeve- e dijnë se Athanas Gegaj ishte Njeri Prej historianëve kohërave shkëlqyeshëm Shqiptarë i Skenderbeut. Ai ishte doktoruar nË Vitin 1936 nË Universi tetin kohërave Madh Katolik nË Botë, nË Leuven Të Belgjikës e jo si DISA Nga doktorët e Trieshit QE disertacionet e gomave i Kishin përgatitur NE SHKALLËT e miqëve ne Prishtine Ose NE Shkup. Vepra Diskutimi Mbi e Athanas Gegaj PËR Skenderbeun ishte botuar frëngjisht nË Vitin 1937 nË Nje Shtepi Botuese Të Parisit. Sikur Ate dite Të ment përmendej Skenderbeu DHE Viti Jubilar i vdekjes SE tij pastaj 50-vjetori i emërimit Të shkolles Se Trieshit NUK bëjë Të Kisha Bere Keto Komente. NUK bëjë Të tupërohej Trieshi Ate dite Sikur Zef Gjuravçaj t’u tregonte Të pranishmëve se This trevë kishte lindur, bile Edhe edukuar historianin kohërave përmendur Të heroit TONE Kombëtar. E kishte injoruar PËR t’u thene Të pranishmëve se Vetem vëllazërit e tij Kishin doktorate, DHE kurrkush Tjeter Nga Trieshi.Vallë NUK kishte lexuar Zef Gjuravçaj se Fan S. Noli kishte thene fjalët me te mira PËR Dr. Athanas Gegaj nË veprën e tij “Historia e Skënderbeut”, botuar nË Boston nË Vitin 1949. keshtu kishte thene Edhe Profesor Dr. Aleks Buda nË Te Gjitha Botimet DHE komtesat e tij. Bile kryteari i Akademisë SE Shkencave Të Shqiperise , Profesor Aleks Buda Edhe PSE nË kushte Të vështira Politike NUK e kishte injoruar asnjëherë Dr. Athanas Gegaj. NE simpoziumin e mbajtur ne Prishtine para 50 -vjetësh me Rastin e 500-vjetorit Të vdekjes Se heroit Ton Kombëtar Dr. Athanas Gegaj ishte cituar Me shume se asnjë historian Tjeter. Profesor Buda PËR t’i bere qefin Partisë SE Punës Vetem Nje Herë e kishte quajtur prift reakcionar. Zef Gjuravçaj NUK kishte dëgjuar se Imzot Noli e kishte ftuar nË Amerikë DHE e kishte emëruar kryeredaktor Të gazetës “Dielli” DHE sekretar Të Organizatës Pan-Shqiptare “Vatra” te Amerikës. Gjeniali Shqiptar Fan S. Noli i kishte bere Te Gjitha keto Nga respekti QE gëzonte PËR historianin e Madh Athanas Gegaj. Emëri i Athanas Gegaj u përmend sivjet nË Te Gjitha simpoziumet DHE konferencat PËR Skënderbeun, por jo nË Triesh QE Eshte Vendlindja e tij. Sikur This Të kishte ndodhur nË Kohen e komunizmit bëjë t’ua kishim Lene fajin hafijeve te Partisë Komuniste. Tash nË demokraci kush e Ka fajin? Nga ana Tjeter Vellai tij Kolë Gegaj DHE kushiri Prele Gegaj Kishin Qene mësues e arsimtarë nË Triesh. NUK bëjë Të ishte Gabim Edhe Sikur Të përmendej Gjon Gjekë Lucaj si adhuruesi Më i Madh i Skenderbeut ne Malësinë ton .. Mund Te përmendej Edhe Djali i tij Agron Lucaj i Cili Sikur Të ishte jetëgjatë sot të bëjë Të ishte shkencëtar i përmendur. Pse të Mos përmendej Edhe Kolektivi i Arsimtarëve Të shkolles Se Trieshit QE Kishin kërkuar Leje Nga qeveria e Malit Të Zi PËR t’i dhënë Kete Emer para 50-vjetësh. Mund Të përmendej Edhe 40-vjetori i vdekjes tragjike Të themeluesit Kryesor Të shkolles tetëvjecare Të Trieshit Gjergj Hasanaj, ku Bente Pjese edheVasel Margilaj. Nje qind e tridhjetë Vjet Histori Zef Gjuravçaj i bekoi si Frati i Trieshit banorët e Cemit, i Cili kishte prituar te Ulet nË Cem DHE i kishte bekuar Prej Grykës SE Smedecit.130-vjetët e historisë Se shkolles Se Trieshit i kaloi shkel e Shko. NUK e përmendi fare themelimin E shkolles shqipe Para 100 vjetësh ku Kishin shërbyer si mësues DISA patriotë Shqiptarë MIDIS Edhe gomave poeti i Madh Arbnesh Josip Rela. NUK përmendi me Emer asnjë mësues DHE asnjë arsimtar Të Trieshit. Përmendi Vetem anëtarët e familjes SE tij PËR mrekullira shkencore DHE tituj akademikë SIC ishte Fondacioni DHE Cmimi i ilustruar me fotografi, i Profesor Dr. Pjetër Gjuravçaj Sikur Të ishte Cmimi Alfred Nobel . NUK përmendi emërin e asnjë Mësuesi Ose arsimtari QE Punoni sot ne shkollat e Trieshit. Drejtori i shkolles Zef Gjuravçaj NUK tregoi fare se kush i kishte përgatitur ATA QE nxënës recituan DHE vallëzuan aq bukur. Secili Nga ATA meritonte Nje falënderim me emer e mbiemer Nga drejtori i gomave. Ata mbetën Anonim si DHE Shume Të tjerë . Para gomave “Koha Javore shkruan se” “Shkolla e Trieshit – Tani Eshte Anetare e ORACLE Academy, Institucioni Amerikan Më prestigjioz i Shkencave kompjuterike”. Specialisti Leon Gjuravçaj NUK kishte Mundur t’i aktivizojë ATA kompjuterë PËR pothuajse Nje vit, për një shkak Të paaftësisë SE tij Profesionale. Por keto dite beri zoti mrekulli DHE Qendra Kompjuterike e Trieshit Paska vendosur marrëdhënie shkencore me Akademinë ORAKLE Të Amerikës. Ekspertët e kompjuterëve nË Silicon Valley Të Kalifornisë bëjë Të shkojnë Tani PËR tu specializuar nË Triesh DHE Tani Leon Gjuravçaj Mund t’i bëjë konkurrencë Bill Gates DHE Shume shkencëtarëve tjerë Të Amerikës. Natyrisht se keto jane halucinacione QE NUK bëjë Të ishte mire Të tregohen nË mbledhje serioze. Keto jane Enderra QE Mund t’i tregohen Vetem familjes pas darket. Më mire me thene Jane “LAJME TË Rreme” (Fake News) kohërave cilat po ballafaqohet Bota Sot Profesor Leon Gjuravçaj bëjë Te Bente Mire Sikur Te hapte Nje Kanal televiz rrënash NE Triesh DHE antenën falemnderit vendoste ne Maje te Kazhenikut:. “Volteri Ka thene “rrëj, rrëj se Dicka mbetet”, ndërsa Shaljani kishte thene:. “.. rrëna Eshte vegël jetese” keshtu po vepron keto dite Vellai i tij Dr.Anton Gjuravçaj Per krye natet u jetë shkrimtar e poet Bile tash vone ishte nË Amerikë, Duke qitur kushtrimin nË FIS, nË ilaka DHE akraba PËR Të shitur librat e tij. Kishin ardhur trimat e fisit më çomakë nË Dorë PËR ta Bere doktorin e gomave shkrimtar e poet. poeti Ynë kishte manjak me e-mail poezi per “Kohen Javore “Nga brigjet e Atlantikut. Kryeredaktori ishte mallëngjyer aq Shume PËR bejtet e Antonit. Vepra keto te mira PËR lavrimin e urrejtjes ndërfetare MIDIS Shqiptarëve, mbase pikërisht PËR keto urrejtje u mbështet Nga DISA malësorë kat olikë fanatikë. “Koha Javore” e Ali Salaj Eshte Gati PËR Te Gjitha, bile pa bere asnjë pyetje DHE asnjë korigjim Ose redaktim. ZOTIT i kjoshim fale PËR keto mrekulli shkencore DHE letrare Të vëllazërve DHE motrës Gjuravçaj. Qëndrat Tona fetare nË New York DHE Detroit e Kane Hapur tregun e rrënave. DISA muaj më parë Anton Gjuravçaj promovoi nË sallën Kishë e vihet katolike “Zoja e Shkodrës” nË New York veprën e tij letrare “Nata NE Sion”. Aty folën trimat e kritikës letrare QE e kalojnë Gjithe ditën Duke Bere (pica) pica e burek. This Eshte vepër e mire PËR lavrimin e urrejtjes fetare MIDIS Shqiptarëve, më mire me thene This vepër frymëzon urrejtjen e katolikëve Shqiptarë Kundër myslimanëve Shqiptare. Antoni QE sic duket Eshte autor fantazëm ( fantazmë shkrimtar) i këtij libri. NE librin “Nata NE Sion”, nË faqen 238 shkruan: “. Keshtu u mor vesh Se Ne barkun E Sanijes”, Haliti kishte dëgjuar Të rrahurat e DY zemrave, njërën Nga Maja e barkut, Kurse tjetrën Nga Fundi i barkut This duhej Të ishte dëshmi Më se e sigurt, se Femija NE barkun e Sanijes NUK bëjë Të KETE Aspak Kembe, por nË shes Të gomave gatim Tjeter “. PRA Sipas Antonit, Sanija Mund Të Jetë shqiptare. This bëjë TE thotë vetvete Grate shqiptare myslimane Mund Të lindin femije pa Kembe, mua Koke Dy. Keto trillime monstruoze PËR Nje mjek jane trishtuese . Trillime Të Tilla monstruoze Kishin Bere Vlladan Gjorgjeviqi DHE shokët e tij sllavë antishqiptarë. Gjuha e Antonit NUK Eshte gjuhë malësorit shqiptar . Une Kurre nË jeten koha NUK I Kisha dëgjar fjalët QE përdor Antoni në “romanin e tij Të famshëm”. Sic duket Anton Gjuravçaj KETE “paçavurre” monstrum e Ka Bléré All Të Diku ne shqiperi ne Elbasan Ose nË Kavajen e Haxhi Qamilit, Nga ndonjë autor antishqiptar. All Të DHE nË Shume Qytete Shqiptare Shiten diplomat , doktoratet DHE librat si KY. Antoni u kishte thene DISA mlësorëve nË Amerikë se ATA NUK KANE fuqi intelektuale PËR ta kuptuar Konfederates e tij filozofike, Edhe PSE se ATA Kishin mbaruar Shkolla Të larta. This vepër u promovua nË sallat e kishave katolike shqiptare. Ky “dijetar” i Madh Prej Trieshit emërin Zot, ja ku e shkruan me Germé Të Vogël Herë me Germé të Madhe, QE tregon se This vepër Eshte pjellë komuniste. Pastaj njerëzit pyesin, si Mund Të mbijetojnë pacientët pa mjekun e gomave Anton, Per 3 Ose 4 muaj. Sic duket Kete titull vetem per Të mashtruar ndonjë Të smurë. Diplomat, doktoratet DHE veprat e rreme Jane fenomene botërore. NE promovimin e tij NUK bera pyetje se Kisha frikë trimat me çomakë.
Para 22 vjetësh Më kishte lindur Ideja PËR themelimin e Nje FONDI PËR finaciar shpërblimin monetar Të nxënësëve Më te mire Të shkolles tetëvjecare DHE tri shkollave Fillore Të Trieshit. Kete ide e Kishin mbështetur Edhe vëllau im Luca DHE djali i tij Tome Gjonlekaj. Para 22 vjetësh Kishin fituar Kete Shume nxënës . Vlera nË dollarë e këtij shpërblimi ishte Rreth 1000 (Nje mije dollarësh) QE u jepej nxënësëve Më te mire nË Klasi te ndryshme. Shpërblimi i Parë ishte100 (Nje qind dollar ) ndërsa shpërblimi meje I Vogël ishte 20 (njëzetë dollarë). NE Kohen Kur Kisha Qene nxënës i kësaj Shkolle, mësuesit Më Kishin dhënë si shpërblim Nje Liber Të Vogël me vizatime Shume ngjyrash QE PËR Mua ishte Gëzim i Madh. NUK e Kisha harruar Kurre Ate dhuratë DHE pikërisht per kete Më kishte lindur ideja e shpërblimit nË Të Holla PËR nxënësit e shkolles nË vendlindjen koha Të dashur. Qysh atëherë e sot KY shpërblim NUK Eshte Ndaluar DHE NUK Eshte vonuar asnjëherë. Pas DISA vjetësh PËR mungesë Të nxënësëve KY shpërblim kishte rene por jo aq shume. NE qoftë se mblidhen shpënzimet kohërave larta me ATO kohërave ultat- mesatarja vjetore Eshte Diku Rreth 800 $ (dollar tetëqind). Per 22 Vjet pa ndërprerje Kemi dhuruar $ 17,600 (shtatëmbëdhjet mije e Gjashtë qind dollar). Ndërsa PËR kompjutrët e kësaj Shkolle duka përfëshirë Ketu $ 3000 (tre mije dollarë) Vitin e kaluar me Fondin Humanitar Trieshi Familja Jonë kishte kontribuar Me shume se $ 7000 (shtatë mije dollarë). Pra dhuratat Tona PËR skollën e Trieshit tash 22 Vjet Jane $ 25.000 (njëzetë e Pese mije dollarë). NUK pretendojmë se Eshte ndonjë mrekulli e madhe por Eshte Nje gjest dashurie e respekti PËR nxënësit e vendlindjes Sone. This ishte PËR Të stimuluar konkurrencën pozitiv dhe Të nxënësëve nË Triesh ..

Por Edhe keto Dhurata para DISA vjetësh u pshtjelluan, sepse Familja Gjuravçaj themeloi Fon dacionin Profesor Dr. Pjetër Gjuravçaj “Shkendia E dijes”, me vlerë Prej 100 euro. Ky shpërblim Eshte DHE kopje konkurrencë shpërblimit ton. Keshtu kishte Bere Nje Malsor ndërsa po kthehej me grigjën e tij Nga bjeshka.Ndërsa po kalonte ATO mashkull, papritmas kishte filluar Nje shi e breshër, gjëmë pastaj, vetimë e rrufe. Ishte trishtuar malësorit. NE ATE CAST kishte thirrë zotin, duka iu lutur PËR Shpëtim. O Zot kishte thene shpëtom Nga This stuhi se KAM PËR Të shitur dashin ma te mire DHE ATO lekë KAM PËR t’i falur ty. Zoti kishte Bere mrekulli DHE e kishte shpëtuar. Malësorit kishte vendosur PËR ta shitur dashin sic i kishte premtuar ZOTIT. Nje dite Pazari, Mori dashin DHE gjelin PËR t’i shitur. Njerëzit e pyesnin sa kushtonte Dashi DHE sa kushtonte gjeli? Ai përgjigjej se gjeli DHE Dashi Shiten Se bashku. Cmimi PËR Të DY ishte 330 lekë. Tregëtarët e Kishin pyetur sa kushtonte Dashi Vetem. Ai ishte përgjegjur se Dashi kushtonte 30 lekë, ndërsa gjeli 300 lekë. Ata pyesnin PSE keshtu po ai NUK tregonte sekretin. Me Ne Fondi Nje Qytetare i kishte dhënë 330 lekë në dash DHE PËR gjel. Pas AKP ditësh malësorit i kishte dhënë ZOTIT 30 lekët e dashit, ndërsa 300 lekët e Gjelit i kishte Lene PËR vete. Keshtu veprojnë Gjuravçajt e Trieshit Tash DISA Vjet, e barazojnë bile e tejkalojnë kontributin ton Prej $ 25.000 (njëzetë e Pese mije dollarësh) me kontributin e gomave Prej 400 Ose 500 eurosh. Eshte OH ligji i urdhërit ushtarak mrapaktheu, keshtu ushtari i Fundit del i pari. Zef Gjuravçaj e ndau shpërblimin tim Prej 100 dollarësh DHE Mirënjohja e dijes te Fondacionit Profesor Dr. Pjetër Gjuravçaj Prej 100 euro. “Autorja” e shkrimit Katrine Gjuravçaj NUK thotë Asgjë PËR 710 (shtatqind e dhjete dollarët) e mia QE Kisha manjak para DY muajsh PËR nxënësit te mire per kete vit shkollor. Si pasojë e këtij pshtjellimi familjarët e mi e Kishin ndërprerë kontributin e gomave Tash sa Vjet, pavarësisht se Qysh atëhere e sot une e paguaj Edhe pjesën e gomave, sepse Ishin zemëruar per kete akrobacion Të djallëzuar. Keto jane lojrat Magjike Të Gjuravçajëve Të Trieshit QE nË Amerikë njihen me emërin (Abracadabra). Keto akrobaci I Kane mësuar Nga Malazezët QE Thone se ATA DHE rusët Jane 200 milionë, por malazezët pa pa hile Jane Vetem Nje kamion. This Eshte formula e gomë. Katrine Tonen e Kisha shoqe Shkolle DHE NUK e Kisha pritur Nje Hile Të Tille Prej SAJ. Kryeredaktorit TE revistës “Koha Javore” Ali Salaj ia Kisha shpjeguar DISA këtu lojën e Magjike gomave. Pavarësisht se e kishte Shume Të qartë NUK e korrigjoi asnjëherë, sepse Aliu e bëjmë Me shume mikun Se Te vërtetën. Rrënat e gomave DHE injorimi i Ali Salaj Më detyruan Me Ne fondi Të reagoj. NE ATE solemnitetin e Trieshit ishte përmendur emëri Ynë DHE i Kryetarit Të Fondit Humanitar Trieshi-Marash Lucaj. Me ATO shpënzime kishim pase mundësi më Bléré reklamën nË Gazetën “New York Times”, por PËR Mua Ka Me shume rendesi Përparimi i nxënësëve Të Trieshit se reklamat nË gazetat e Medha Amerikane. Per Cudi NUK u nderua asnjë arsimtar DHE asnjë mësues i Trieshit. pse të Mos përmndej pedagogu DHE inspektori i shkollave shqipe ne Mal te Zi Luce Lucaj, piktori DHE artisiti i mirënjohur Nua Dedivanaj, pastaj Mjeku i famshëm i Malesise Luke Gjokaj, këngëtarët Nikollë Nikprelaj, Malësor Prekoçaj, çifti Nikprelaj, Maria Lajcaj e DISA Të tjerë . Mund TE përmendej Edhe Gjergj Nikprelaj Si Nje Prej historianëve mua te mire Te Kryngritjes Se Malesise. ‘PSE NUK u përmendën Vëllezërit Ivanaj? Pavarësisht se NUK jane Doktore shkencash SIC Jane Gjuravçajt, personalitetet e lartpermendura kane merita Të Medha. Fondi Humanitar Trieshi kishte fillua para Nje viti Diskutime DHE përpjekjet PËR vendosjen e bustit Të Skënderbeut para sh Kolles SE Trieshit, Pasi QE This Shkolle mban emërin e tij tash 50-Vjet. NE ATE ceremoni Zef Gjuravçaj NUK kishte përmendur fare kërkesën e Fondit ton. Per Cudi Edhe kryetari Ynë Marash Lucaj kishte heshtur nË Lidhjes me Kete çështje. Biliare NUK tha gjë per kete kërkesë Pasi u kthye Nga Nje vizitë 25-ditëshe nË Triesh. Ata Thone se presin lejen pej Ministrisë SE ARSIMIT PËR vendosjen nË Triesh Të atij Busti, Jane duka pritur tash Nje vit thua se të bëjë ta vendosin nË Bulevardin Champs Elysees TE Parisit. Unaza DHE trafikui Trieshit Jane aq Të dendura DHE PËR shkak Të score Të Madh nË Triesh NUK Mund Të Jepet Leja. Natyrisht se Krahu prosllav i Trieshit NUK e bëjnë Skënderbeun All Të. Pro sllavët e Trieshit DHE Të Amerikës i Pengon Busti i Skenderbeut nË Triesh. Tash 300 Vjet nË Triesh veprojnë rryma ekstreme pro-sllave DHE SIC duket Ende Jane gjallë. Keto rryma Të mbrapshta veprojnë Edhe sot. Eshte Koha PËR t’u thene STOP këtyre veprimeve Teper Te dëmshme për Trieshin./Pasqyrimi.com

Advertisements

Rreth PASQYRIMI

Ky portal është për ty! Për ty i nderuar lexues, që informimin e ke edhe edukim, për ta kuptuar botën ku jeton dhe për të zgjedhur formën më të mirë në të jetuarit e saj. Ne nuk pajtohemi që media të degradojë në atë pikë ku informimi i pambështetur në asnjë parim etik sjell çedukim. Kjo ndodh kur informimi shndërrohet si qëllim në vetvete, pa pyetur për pasoja. Nuk parapëlqejmë të bëjmë më të lehtën gjë, duke e thënë me fjalë se synojmë vërtetësinë e akullt, drejtësinë e pakushtëzuar, dhe etikën e detyruar, por më të vështirën, të cilën ne e besojmë: që dhe lajmi i mirë, është lajm i mirë!

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s

Të dhëna

Ky zë është postuar më Korrik 25, 2018 nga te Speciale dhe etiketuar me , , , , .
Këtë e pëlqejnë %d blogues: